JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 11.56

Migránsözön a nyugati határszakaszon

A magyarországi határszigorítások miatt egyre több migráns próbál Románián keresztül bejutni az Európai Unióba. Szombat hajnalban 42, Szíriából, Irakból és Pakisztánból érkezett migránst fogtak el a határrendőrök a Temes megyei Széphely község területén, illetve a Krassó-Szörény megyei Alsóvarány és Komornok környékén. A migránsok között több kiskorú és egy mindössze 10 napos csecsemő is volt!

A Temes megyei Széphely község területén, Lacunás és Kolopódia falvak határában 21 migránst fogtak el a határrendőrök. A kihallgatások során kiderült, hogy 9 szíriai és 12 iraki állampolgár van közöttük, hét felnőttkorú nő és öt felnőtt férfi, illetve 9 kiskorú, akiknek életkora 4–16 év. Valamennyien azt nyilatkozták, hogy Nyugat-Európába szeretnének eljutni.

Szombat hajnalban 3 és 5 óra között a Krassó-Szörény megyei Alsóvarány és Komornok környékén fogtak el egy 21 fős migránscsoportot, amely 12 szír és 9 pakisztáni állampolgárból állt. A csoport tagjai között volt 15 férfi, két nő (egyikük 10 nappal korábban szülte meg gyermekét) és négy kiskorú, közöttük a mindössze 10 napos csecsemő. A frissen szült nő és kisbabája kórházi ellátásban részesült. A román hatóságok értesítették szerb kollégáikat a migránsok elfogásáról és az érvényben levő szerződések alapján vissza akarják toloncolni őket Szerbiába.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'