JelenHaz
Vasárnap, 2019. december 08., 21.19

Mikor kezdődik az iskola?

A kérdésre remélhetőleg hamarosan lesz biztos válasz, hiszen rohamosan fogynak a nyári szünidő napjai, és miközben újfent tanügyminiszter-váltás történt Romániában (a caracali ügy kapcsán tett nyilatkozata miatt Viorica Dăncilă miniszterelnök leváltotta tanügyminiszteri tisztségéből Ecaterina Andronescut – szerk. megj.), az érintettek bizonytalanul állnak és válaszra várnak.

Az elmúlt időszakban a sajtóban többfelé megjelent, hogy az eredetileg tervezett szeptember 9-e helyett szeptember 16-án kezdődne a 2019–2020-as iskolai év. Az iskolakezdés időpontjának egyhetes halasztására Viorica Dăncilă miniszterelnök tett javaslatot a kormány július 31-i ülésén.
Az oktatási tárca közleményt adott ki, mely szerint a társadalmi párbeszéd bizottságban felmerült a kezdési időpont módosítása, de végleges döntés még nem született ezzel kapcsolatban.
A tanulók országos szövetsége elégedetlenségét fejezte ki az indítvánnyal kapcsolatban, amelyet a ,,turisztikai cégek javára tett áldozatként” értékelt, különös tekintettel arra, hogy már a szeptember 9-e is ,,kompromisszumos megoldás” volt, hisz eredetileg szeptember 1-jére szerették volna előrehozni az iskolakezdést, ahogyan az sok európai országban szokás.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'