JelenHaz
Péntek, 2019. július 19., 20.07

Mikulás-napi meglepetés a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházban

 
2018. december 05., 17.02
Szerda

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Mikulás napján, azaz december 6-án bábelőadással készül legkisebb nézői számára. A Tiszavirág című, Kiss Ágnes által rendezett és játszott produkció Tombácz János szatymazi pásztorember két meséjéből készült és egy igazi szegedi eredettörténet, amely a boszorkányszigetről, tiszavirágokról és a szerelemről mesél.

A Barboncás Bábokkal Nemcsak a Gyermekekért Egyesület azzal a céllal alakult, hogy aktív, tevékeny, kreatív, emberek kulturális tőkéjüket a toleráns attitűdre, az egészséges életmódra és a környezettudatos viselkedésre való nevelésben kamatoztassák, a kisebbek számára leginkább befogadható módokon.

Az előadás szövegkönyvét Tombácz János meséiből Vészits Andrea, Kiss Ágnes írta. A díszletterv Kiss Ágnes érdeme, míg a kivitelezéséért Jernei János felel. Bábtervek és díszletfestés Kiss Attila Etele munkája, míg a bábok textilezése Tóth Andreához kötődik. Az előadás zenei világát Nagy Gábor teremtette meg.

„Régen a Tisza is csak olyan folyó volt, mint sok más. Hömpölygött a medrében és néha kiöntött. De aztán egy szép napon kivirágzott. Más folyók nem virágzanak. Csak a Tisza virágzik tiszavirágot. S hogy miért, erről szól ez a mese… ”

A vendégprodukcióra Mikulás napján, vagyis december 6-án, délben 12 órakor, majd délután 13:30- kor kerül sor a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Stúdió termében. Jegyek kaphatóak online a www.biletmaster.ro honlapon, illetve jegypénztárunkban minden hétköznap 13 és 19 óra között. Jegyfoglalásukat jelezhetik a 0356-450-606 vagy 0752-111-803 telefonszámon és a ticket@tm-t.ro e-mail címen.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'