Hétfõ, 2018. július 16., 23.14
Elkezdődött az őszi nagytakarítás

Mindannyiunk érdeke

Mindannyiunk érdeke
Mindannyiunk érdeke

A polgármesteri hivatal utasítására október 2-án elkezdődött az aradi városnegyedekben a hagyományos őszi nagytakarítás. A „forgatókönyv” szerint a hivatal által megbízott vállalatok alkalmazottjai hétfőtől péntekig 9 és 17, szombatonként 9 és13 óra között gyűjtik össze a száraz növényzetet, teszik rendbe a zöldövezeteket, „csinosítják” a fák koronáját, bokrokat stb., de megjavítják az utcai bútorokat is, kicserélik a kiégett, megrongált villanyégőket és még sorolhatnánk.

A program a következő:

Mikelaka 300-as zóna: október 5–7., Mikelaka 100–200-as zóna: október 9–11., Mikelaka 500–700-as zóna: október 12–13., Vlaicu baloldal: október 14–17., Vlaicu jobboldal: október 18–20., Újarad: október 21., Mosóczy-telep: október 23., Romanilor: október 24–25.

Központ jobboldal: október 26–27. (a Forradalom sugárúttól kezdődően a Maros-partig, Praporgescu, Városi Sportcsarnok, Podgoria/Hegyalja tér, Iuliu Maniu, Ineului, Mărțișor és Bihorului utcák).  

Központ baloldal: október 28–29. (a Forradalom sugárúttól kezdődően a Banu Mărăcine, A. Șaguna, Kogălniceanu, Dornei és Vörös ökör által elhatárolt szakasz).

Készruhagyár: október 31.

A polgármesteri hivatal vezetői számítanak a lakók megértésére és együttműködésére, a városkép megszépítésének érdekében a legcélszerűbb, ha mindenki igyekszik rendbe hozni és utána is tisztán tartani a portája körüli területet.

A hivatal alárendeltségébe tartozó vállalatok munkásai a fagyok beállta előtt felmossák az utcákat, újrafestik a járdákat, kitakarítják az esővíz-elvezető csatornákat, árkokat, ellenőrzik a közvilágítási rendszer működését stb. Az elkövetkező időszakban újabb kampányt rendeznek a lakossági elektromos és elektronikus hulladékok begyűjtésére. Ez utóbbi időpontját még nem tudjuk, de amint megkaptuk a programot, tájékoztatjuk olvasóinkat.

A polgármesteri hivatal felkéri a lakó- és tulajdonosi társulásokat, illetve civilszervezeteket, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák az őszi nagytakarítást, hisz ez mindannyiunk érdeke. A takarítás október 31-ig tart.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'