Szombat, 2018. október 20., 11.23

Minden háziorvos szerződést hosszabbított, de van, ahol mégis fizetni kell

Minden háziorvos szerződést hosszabbított, de van, ahol mégis fizetni kell
Minden háziorvos szerződést hosszabbított, de van, ahol mégis fizetni kell

A Háziorvosok Országos Egyesületének alelnöke, Sandra Alexiu szerdai (január 3.) nyilatkozata alapján a háziorvosoknak kevesebb mint fele írta alá a keretszerződés meghosszabbítását az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (CNAS). Az alelnök szerint minden rendelő úgy oldja meg az ellátást, ahogyan jónak látja, lesznek rendelők, ahol nem kell fizetni, máshol kell fizetni valamennyit, és lesznek rendelők, ahol teljes árat kell fizetniük a betegeknek a különböző orvosi ellátásért/szolgáltatásért.

„Arad megyében mind a 247 háziorvos aláírta a keretszerződés meghosszabbítását, és tudomásom szerint a legtöbb helyen zavartalanul működik a háziorvosi ellátás. A fontos az, hogy a háziorvosok megértsék, hogy olyanoknak nyújtanak szolgáltatást, akik rendesen fizetik az egészségbiztosítást, ezáltal jogosultak az ingyenes háziorvosi ellátásra” – nyilatkozta Gheorghe Domşa, az Arad Megyei Egészségbiztosító Pénztár elnöke.

„A háziorvosok országos tiltakozásához számos Arad megyei háziorvos is csatlakozott annak ellenére, hogy aláírták a megyei biztosítóval a keretszerződés meghosszabbításához szükséges iratokat. A tiltakozás abban nyilvánul meg, hogy az érvényes szerződés ellenére nem állítanak ki kedvezményes/ingyenes receptet, és nem adnak küldőpapírt sem. Pontosan még nem tudjuk, hogy hány ilyen háziorvos van, nincs még pontos nyilvántartásunk erről” – mondta el az ügy kapcsán dr. Adrian Dărăbanțiu, az Arad Megyei Háziorvosok Patronátusának vezetője, és hozzátette, hogy a háziorvosok a jövőben másfajta tiltakozási formát is terveznek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'