JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 24., 06.01

Minden korcsoportban díjazták a csikyseket

Minden korcsoportban díjazták a csikyseket
Minden korcsoportban díjazták a csikyseket

A Csiky Gergely Főgimnázium 6 tanulója december 8-án, szombaton részt vett a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban a már hagyományosnak számító Adventi koszorú vallásos versek versmondó versenyén. A versenyzőknek egy magyar szerző istenes versével kellett készülniük erre a megmérettetésre.

Mindegyik korcsoportban sikerült díjakat elhozniuk diákjainknak. Az előkészítő–I–II. osztályosok között Balog Sáraelőkészítő osztályos (tanító Viszhányó Aranka) a Páduai Szent Antal plébánia különdíját nyerte. Szintén az előbb említett plébánia jutalmazta különdíjjal Dobos Maya III. osztályos tanulót (felkészítő Khell Levente). Az V–VI. osztályosok versenyében Somodi Adrienn (V. osztály) a Hunyad megyei RMPSZ különdíját nyerte, a VII–VIII. osztályosok kategóriájában Dobos Carlos hetedikes II. díjjal térhetett haza (mindkettőjük felkészítője Nyári Andrea tanárnő).

A licistáknál is egy rangos második hellyel büszkélkedhetünk, Naschauer Kinga (XI. osztály) versmondásának köszönhetően (felkészítő Ruja Ildikó), és a Nyugati Jelen napilap különdíját pedig Köteles Nikolett XII-es diák érdemelte ki (felkészítő Rudolf Ágnes).

A verseny után kézműves műhelyekben készítettek ötletes tárgyakat a versenyzők, a Téglás Gábor Líceum diákjai közös éneklésre hívták az érdeklődőket, majd bemutatták tevékenységüket az Örökségünk őrei programban. A rendezvény közös ebéddel zárult.

Az iskola küldöttsége ezúton is köszönetét fejezi ki a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek az utazás támogatásáért.

 

Viszhányó Aranka


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'