Hétfõ, 2018. december 17., 11.56

Mindenki tartsa rendben a saját portáját!

Mindenki tartsa rendben a saját portáját!
Mindenki tartsa rendben a saját portáját!

Akár 1000 lejig terjedő közigazgatási bírságot is kiszabhatnak azokra az aradiakra, akik nem tartják rendben az ingatlanjaik körüli közterületet, figyelmeztet az aradi önkormányzat. A hivatal hatáskörében működő helyi rendőrség (Direcţia Generală Poliţia Locală) alkalmazottjai már járják is a városnegyedeket, és ellenőrzik, gondozzák-e a lakosok a házuk előtti területeket. Mindezt egy még 2006-ban a helyi tanács által elfogadott határozat szabályozza. A 162. számú határozat értelmében a lakosoknak kötelességük gondoskodniuk az ingatlanjaik előtti területről (virágágyások, járdák, járdaszegélyek stb.), hiszen ez is hozzátartozik egy város arculatához. Azt sem árt tudatosítaniuk, hogy tilos gépkocsival a zöldterületekre parkolni. A polgárok feladata biztonságosan elkeríteni a felújítás alatt álló ingatlanjaikat, ugyanakkor elszállítani (és nem a járdán hagyni, például) az építkezési törmeléket.    

Florian Barna, a helyi rendőrség igazgatója a sajtón keresztül figyelmezteti a lakosságot, hogy tartsák be a közigazgatási előírásokat, ellenkező esetben borsos bírságokat kaphatnak. Célszerű tanulmányozni az említett tanácsi határozatot, melyről fizetség ellenében másolatot is kaphat az igénylő a polgármesteri hivatal közönségszolgálati irodájában (Csanádi palota, 5-ös szoba).

A hatóságiak elsőként Pernyáva és Buzsák negyedekben tartottak terepszemlét, de az összes többi városrészt is sorra veszik. Eddig még nem bírságoltak.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'