Szerda, 2018. szeptember 19., 15.52

Mindenki tartsa rendben a saját portáját!

Mindenki tartsa rendben a saját portáját!
Mindenki tartsa rendben a saját portáját!

Akár 1000 lejig terjedő közigazgatási bírságot is kiszabhatnak azokra az aradiakra, akik nem tartják rendben az ingatlanjaik körüli közterületet, figyelmeztet az aradi önkormányzat. A hivatal hatáskörében működő helyi rendőrség (Direcţia Generală Poliţia Locală) alkalmazottjai már járják is a városnegyedeket, és ellenőrzik, gondozzák-e a lakosok a házuk előtti területeket. Mindezt egy még 2006-ban a helyi tanács által elfogadott határozat szabályozza. A 162. számú határozat értelmében a lakosoknak kötelességük gondoskodniuk az ingatlanjaik előtti területről (virágágyások, járdák, járdaszegélyek stb.), hiszen ez is hozzátartozik egy város arculatához. Azt sem árt tudatosítaniuk, hogy tilos gépkocsival a zöldterületekre parkolni. A polgárok feladata biztonságosan elkeríteni a felújítás alatt álló ingatlanjaikat, ugyanakkor elszállítani (és nem a járdán hagyni, például) az építkezési törmeléket.    

Florian Barna, a helyi rendőrség igazgatója a sajtón keresztül figyelmezteti a lakosságot, hogy tartsák be a közigazgatási előírásokat, ellenkező esetben borsos bírságokat kaphatnak. Célszerű tanulmányozni az említett tanácsi határozatot, melyről fizetség ellenében másolatot is kaphat az igénylő a polgármesteri hivatal közönségszolgálati irodájában (Csanádi palota, 5-ös szoba).

A hatóságiak elsőként Pernyáva és Buzsák negyedekben tartottak terepszemlét, de az összes többi városrészt is sorra veszik. Eddig még nem bírságoltak.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'