JelenHaz
Péntek, 2020. január 17., 17.29
„Ez amúgy is a mi pénzünk”

Mire költik a 12 millió eurót?

Mire költik a 12 millió eurót?
Mire költik a 12 millió eurót?

Adrian Țolea, az Arad Megyei Tanács ideiglenes elnöke szerint a Ponta-kormány által a megyének leosztott összeg nem a hatalom ajándéka, hanem jogos járulék, tekintve, hogy az aradiak mindig is jó partnerek és nagyon jó adófizetők voltak.

„Először is, ez a mi pénzünk, az aradiaké, a Kormány nem »ajándékozta« nekünk. Ezt a pénzt a megyei tanácstól, a helyi közösségektől, a városoktól és községektől szedték be az év elején meghozott, vitatható törvény alapján. Már akkor meg kellett volna kapnunk ezt az összeget, hogy folytatni tudjuk a befektetéseket. Az, hogy most átutalták, azt mutatja, hogy a Ponta-kormány elismeri a hibáját, melyel több mint 12 millió eurótól fosztotta meg a megyét, és így akarja jóvá tenni. […] a kormány már 3 éve és 3 hónapja késlelteti az aradi terelőút két vasúti felüljárónak befejezését, és ezek sajnos idén sem fognak elkészülni. Noha a választási kampányban úgy nyilatkoztak, hogy ez elsődleges, az felüljárók ugyanabban a stádiumban találhatók” – nyilatkozta Adrian Țolea.

A költségvetés módosítását követően Arad megye több mint 12 millió eurót kapott, melyből a megyei tanács körülbelül 3 milliót. Țolea tervei szerint a pénzt az infrastruktúra, az egészségügy és az adminisztráció fejlesztésébe fektetik. Az összeg minél gyorsabb és hasznosabb felhasználásának érdekében pénteken, augusztus 14-én Adrian Țolea ideiglenes tanácselnök rendkívüli gyűlést hív össze.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'