MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 08.13

Mobiltelefonos jegyvásárlás a villamoson

A temesvári polgármester szokásos keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: a jövő évben bevezetik a mobiltelefonos és bankkártyás jegyvásárlást a temesvári tömegközlekedési járműveken, ugyanakkor bezárják a szerinte elavult villamosjegy- és bérlet-árusító bódékat. Nicolae Robu szerint ennek már régen meg kellett volna történnie, de a Közlekedési Vállalat (RATT) eddig nem volt képes gyakorlatba ültetni ezt az elképzelést.

„Legkésőbb a jövő év közepétől bevezetjük a mobiltelefonos jegyvásárlást a temesvári közszállításban – nyilatkozta a temesvári polgármester –, nem bonyolítjuk az életünket más megoldásokkal. Az okostelefonok és más intelligens készülékek egyre több felhasználást kapnak. Már egy évvel ezelőtt be akartuk vezetni ezt az újítást, de a RATT nem volt képes ezt megvalósítani. A jövő évtől csak mobiltelefonnal lehet fizetni a közszállítási járműveken, ami azt jelenti, hogy bezárjuk a jegyárusító bódékat. Lesz lehetőség bankkártyával is fizetni a villamosokon, illetve bevezetjük a sokfunkciós temesvári kártyákat, amelyeket mindenfélére lehet majd használni, köztük a villamosjegyek árának feltöltésére. Azt hiszem, hogy a jelenlegi RATT-kártyák alkalmasak erre a feladatra.”

Nicolae Robu azt ígéri, hogy a jövőben sokkal jobban fog működni a temesvári közszállítás, harminc régi villamost teljesen felújítanak, új kisbuszokat és egy turistabuszt is vásárolnak a RATT számára. A közszállítási eszközökön dolgozó személyzet egyenruhát kap, hogy növeljék az utazóközönség bizalmát.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'