Csütörtök, 2018. december 13., 09.37

Mohamed és a statisztika

Brüsszelben lassan egy évtizede Mohamed a leggyakoribb újszülött fiúnév. Londonban úgyszintén. Tekintettel a milliós nagyságrendű iszlám bevándorlásra és a muszlimok rendkívül magas szaporulatára Nyugat-Európa más nagyvárosaiban is alighanem szintén Mohamed az újszülött fiúk leggyakoribb neve. A hivatalos statisztikák szerint szinte minden nyugati nagyvárosban ott van a leggyakoribb 10 között, de nem az első helyen. Statisztikai trükkökkel hátrébb tolják a sorrendben, nehogy az őshonos európaiak megrémüljenek a beözönlés méreteitől.

Ausztriában, Németországban, Hollandiában vagy a skandináv országokban külön-külön számolják a többféle Mohamedeket. A névnek ugyanis több változata van, származási ország és nyelvjárás szerint: araboknál Mohamed, Mahomed, Muhamad, afgánoknál és pakisztániaknál Mahmood, törököknél Mehmet. Az arab nevek latin betűs átírásánál, pedig tovább lehet variálni, a nevet lehet például két h-val, vagy két m-el írni.

A kombinációk száma tehát jelentős, a statisztikákban könnyen lehet zsonglőrözni ezekkel, az európai lakosság nyugodt maradhat, hogy például Mohamed csak a negyedik leggyakoribb, Muhamad a hatodik, Mahmood, pedig a nyolcadik. Még a dobogóra sem kerülnek, holott együttvéve simán az élre kerülnének.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Lajos / Vasárnap, 2018. január 14., 06.38 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

unalmasak eyek a mzulmanok. Minden fiu Mohamed. Mi lenne,ha nalunk minden fiugyermeket Jezusnak keresztelnenk? Viccet felre teve,ennek a fele sem trefa. Europa egyszer majd felebred. Tul keso lesz

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'