Fölszálott a páva

JelenHaz
Szombat, 2019. október 19., 17.30

Motorosfesztivál a Nándor-völgyben

Közel 2000 motorost várnak a Vajdahunyad és Déva között félúton lévő  Nándor-völgybe (Valea Nandrului vagy Valea Roatei). A csütörtökön kezdődő Free Bikers Week 2008 fesztivál premiernek számít e vidéken.

A hazaiak mellett magyar, osztrák, belga és francia motorosakat is várunk – mondta tegnap Marius Achim, a szervezést vállaló vajdahunyadi Achimoto Team képviselője. A négynapos fesztivál során számtalan bemutatóra és vetélkedőre is sor kerül, hiszen a cél a motorbiciklis élet népszerűsítése a Hunyad megyeiek körében. Romániában ugyanis némi ellenszenvvel tekintenek a motorosokra, annak ellenére, hogy e járművek kevésbé szennyezik a levegőt és a gyakran szegecses bőrdzsekikben száguldó gazdáik békés, mindennapi emberek – magyarázza Marius Achim, remélve, hogy a nándor-völgyi fesztivál is segít majd leküzdeni a motorosokkal szembeni fenntartásokat. Az érdeklődők kinn a szabadban is megismerkedhetnek a motorosokkal, illetve kétkerekű masináikkal, szombaton viszont Vajdahunyad főutcáin tartanak felvonulást.

A fesztivál résztvevői sátrakban lesznek elszállásolva és a 25 lejes részvételi díj fejében egy tál meleg ételt is kapnak napjában. Az amúgy is jónak ígérkező hangulatot a  Topaz, Hazard, Simbio, Slade és Scrum együttesek koncertjei fogják majd fokozni.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'