JelenHaz
Szombat, 2019. december 14., 08.31

Mozgáskorlátozottak figyelmébe!

Mozgáskorlátozottak figyelmébe!
Mozgáskorlátozottak figyelmébe!

A kedvezményezettek érdekeit és igényeit figyelembe véve – különösen a fogyatékossággal élő felnőttek esetében – az Arad Megyei Gyermekvédelmi és Szociális Igazgatóság (DGASPC) felhívja az érintettek figyelmét, hogy a nem szállítható állapotban lévő mozgáskorlátozottak egészségi állapotának felmérése otthon is lehetséges a megfelelő szakemberek jelenlétében.

„Szeretnénk ismételten az érintettek tudomására hozni, hogy törvény adta lehetőségük házhoz hívni az egészségfelmérő bizottságot. Sokan még mindig nem tudják a jogaikat, pedig ezzel számos kellemetlen helyzettől megszabadulnának. A nem szállítható állapotban lévő mozgáskorlátozottak esetében az egészségfelmérés az orvosi papír (scrisoare medicală) és a szociális vizsgálat (anchetă socială) alapján az otthonukban történik” – tájékoztat Stark Erika, a DGASPC igazgatója.

Az intézményvezető elmondta, hogy ilyen esetekben kérést kell letenni az igazgatóság székhelyén, az 1918. December 1. utca 14. szám alatt személyesen, vagy e-mail-ben, faxon küldeni.

A kéréseket helyben hétfőtől csütörtökig 8–16.30, pénteken 8–14 óra között fogadják. Az intézmény telefonszáma: 0257/210-055 (Serviciul de evaluare complexa a persoanelor adulte cu handicap).

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'