JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 15.56

Mozgó Mozival segítik az iskolaválasztást

Mozgó Mozival segítik az iskolaválasztást
Mozgó Mozival segítik az iskolaválasztást

Február 20-án a Rákóczi Szövetség és az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének közös szervezésében Aradra és Pécskára is ellátogat a Kárpát-medencei Mozgó Mozi.

„Az eseményre gyermekeket, szülőket egyaránt várunk, hiszen a vetítések előtt és után kötetlen beszélgetés lesz a Rákóczi Szövetség munkatársaival, akik igyekeznek segítséget nyújtani a szülőknek az iskolaválasztáshoz” – mondta el a Nyugati Jelennek Ürögdi Katalin, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének munkatársa.

A szövetség tagjai is azt vallják, hogy az ismeretek megszerzésének leghatékonyabb módja az anyanyelven történő tanulás. A magyar iskola kialakítja a gyermek stabil identitását, ami abban segíti, hogy szűkebb és tágabb közösségében is otthon érezhesse magát. Ezért a szövetség is arra biztatja a külhoni magyar családokat, válasszanak iskolakötelessé váló gyermeküknek magyar iskolát.

„A mozi egy furgonba becsomagolva érkezik és a remek filmeken kívül egy magas szintű technikát is magával hoz, amellyel valódi moziélményt biztosít bármilyen helyszínen. Célunk az, hogy közösségi élményt adjunk gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt, ezzel buzdítva őket arra, hogy magyar közösségben töltsék az időt” – mondják a szervezők.

Február 20-án Aradon a Jelen Házban, február 21-én Pécskán 2-es Számú Általános Iskolában vetítik a következő filmeket:

11 óra – Az erdő kapitánya (rajzfilm, 70 perc),

13 óra – Mancs (kalandfilm, 92 perc),

18 óra – Vándorszínészek (családi film, 102 perc).

Az akció célja, hogy alkalmat adjon a külhoni magyar közösségeknek az összejövetelre, találkozásra, és az őket érintő fontos kérdések megbeszélésére, mint például az iskolaválasztás.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'