Fresh Corner
Szerda, 2019. április 24., 19.37

Műholdas helymeghatározó a postásoknak

Műholdas helymeghatározó a postásoknak
Műholdas helymeghatározó a postásoknak

Az utóbbi időben több olvasónk is panaszkodott arra, hogy külföldre címzett leveleik eltűnnek, vagy 2-3 hetes késéssel érkeznek meg. Amint az a Pavel Răzmannal, az Arad Megyei Postahivatal vezetőjével e témában folytatott beszélgetésből kiderült, a postára beérkezett, hasonló tartalmú panaszok száma is megnőtt.

Éppen erről volt szó a postahivatalok vezetőivel, a postásokkal e hét elején tartott megbeszélésünkön. Fokozott figyelemre, körültekintésre intettük az alkalmazottakat. Azt azonban el kell mondanom, hogy szimpla levelek esetében nem tudjuk a küldemény útját, sorsát ellenőrizni. Erre csak az ajánlott leveleknél van módunk. És még valami: az aradi és megye helységeiben lévő postaládákból általunk begyűjtött szimpla leveleket Temesvárra, az ajánlott küldeményeket Bukarestbe, Otopeniba kell küldenünk. Temesvárról az országonként kiválogatott levelek Biharkeresztesre jutnak, onnan pedig a címzetthez… Előfordulhat, hogy egy-egy levél elvész, de ez, véleményem szerint nagyon ritka. Ha valakivel ilyesmi többször egymás után előfordul, arra kérjük, ajánlva tegye fel a következő levelét (az árkülönbség nem nagy), mert a levél feladásánál kapott elismervény utólag segít bennünket az ellenőrzésben, a küldemény útjának nyomon követésében. Szükség esetén a posta megtéríti a feladó költségeit.     

A rövid beszélgetés végén Pavel Răzman friss és igen érdekes információval szolgált. Elmondta, hogy a napokban mintegy 300 aradi és Arad megyei postás GPS-t (műholdas helymeghatározó!) kapott. Az aprócska készülékek mindenek előtt a postások biztonságát szolgálják, ugyanakkor a postahivatalokból bármikor ellenőrizni lehet, hogy éppen merre járnak. Hamarosan a postai ügynököket is ellátják az okos szerkentyűvel.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. augusztus 06., 20.11 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Vajon hányan fogják "követni" a 300 postást?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'