Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Szerda, 2019. október 16., 04.57

Multifunkcionális központ Kisszentmiklóson

Multifunkcionális központ Kisszentmiklóson
Multifunkcionális központ Kisszentmiklóson

 

Multifunckionális központot létesít az aradi önkormányzat a kisszentmiklósi Tarafului utca környékén élő, hátrányos szociális helyzetű személyek számára. Az önkormányzat vezetői egy 1 emeletes létesítményt szeretnének építeni a Tarafului utcai szociális tömbházak közé, az épületben különféle szociális szolgáltatásokkal igyekeznek majd megelőzni a hátrányos helyzetű személyek társadalmi kirekesztettségét, illetve elszegényedését.

A multifunkcionális központ összesen 200 személyt szolgálna ki, a beruházás értéke több mint 4,6 millió lej. A mintegy 640 négyzetméteren elterülő központban külön foglalkoznának a gyermekekkel és külön a felnőttekkel. A szociális igazgatóság koordinálásával különféle foglalkozásokba, terápiákba vonnák be őket, mindezt azért, hogy megkönnyítsék beilleszkedésüket a társadalomba. A központban többek között étkezde, orvosi rendelő, könyvtár, tanulószoba is fog működni, ugyanakkor rekreációs tevékenységek lebonyolítására alkalmas helyeket rendeznek be a látogatók számára. Az iskolaelhagyás megelőzése érdekében a szakemberek oktatási-nevelési programokba fogják bevonni a kisebbeket, a fiatalok pedig tanácsokat kaphatnak a munkaerőpiacon való eligazodáshoz. 

A projekttel kapcsolatban a pénteki (február 15.) tanácsülésen szavaznak majd a városatyák, a megvalósíthatósági terv (SF – Construire Centru Multifuncțional pentru persoane din zone urbane marginalizate zona Tarafului), az első a napirendi pontok között.

Cs. E.


 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'