Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 18.05

Művészekkel ünnepelték a természetvédelmi park napját a Csálában

A Csálai erdő megtelt élettel a hétvégén
A Csálai erdő megtelt élettel a hétvégén

Tartalmas, szórakoztató programokkal ünnepelték június 8-án, szombaton a Csálai erdőben lévő Látogató központnál a Maros-Ártér Természetvédelmi Park napját. A védett övezetben megtartott rendezvény középpontjában ezúttal a képzőművészek álltak, a szervezők ugyanis meghívták az aradi Ion Andreescu Képzőművészeti Kört is. A kör tagjai szabadtéri kiállítással és alkotóműhellyel tették még színesebbé a napot.

A szervezők szinte minden korosztályra gondoltak a természetvédelmi park napján. A fiatalok és gyerekek kipróbálhatták a tiroli csúszópályát, az íjászatot, lovagolhattak, különféle kézművesfoglalkozásokon vehettek részt, de volt kerékpár- és tájfutóverseny, kincsvadászat, repülőmodellezés, cserkésztevékenységek és sok más érdekes játék, mindezt Arad egyik legzöldebb területén, finom falatok és jó zene kíséretében. 

Az aradi cserkészszövetség szervezésében délutánA fény fesztiválján szórakozhattak együtt kicsik, nagyok; aki ott volt, minden bizonnyal nem unatkozott.

A természetvédelmi park napja jó alkalomnak bizonyult arra, hogy az aradiakban tudatosuljon: csodálatos természeti kincset birtokolnak, amire vigyázniuk kell, hogy a következő nemzedékek számára is fennmaradhasson.

A park „őrzői” akcióikkal igyekeznek ráirányítani a polgárok figyelmét a környezettudatos életvitel és magatartás jelentőségére, sajnálatos módon azonban még mindig sokan élnek közöttünk olyanok, akik mindezt a sárba tiporják.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'