Csütörtök, 2018. december 13., 08.31

Nagy értékű felszerelés a koraszülöttosztálynak

Nagy értékű felszerelés a koraszülöttosztálynak
Nagy értékű felszerelés a koraszülöttosztálynak

A Salvați Copiii Egyesület immár ötödik alkalommal juttatott el adományokat a temesvári Louis Țurcanu Gyermekkórház koraszülött osztályának a csecsemőhalálozás visszaszorítását szolgáló programja keretében. A mostani 15 000 euró értékű adománnyal együtt összesen 130 700 euró értékben vásároltak orvosi felszereléseket a koraszülött osztály számára. Temes megyében a múlt évben 1000 élve született csecsemőre átlagosan 7,5 halálozás jutott, ami kétszerese az európai átlagnak.

A csecsemőhalálozás visszaszorítását szolgáló program keretében a Salvați Copiii Egyesület, a Fornetti Románia támogatásával, egy újraélesztésre használható asztalt, egy életfunkciókat monitorozó egységet, illetve négy automata gyógyszeradagolót adományozott a temesvári Gyermekkórház koraszülött osztályának. A szakorvosok szerint a túl gyakori csecsemőhalálozás egyik oka a megfelelő felszerelések hiánya, amelyekkel újra lehet éleszteni és életben lehet tartani a koraszülött csecsemőket.

Az adományhoz a Fornetti Románia is hozzájárult. Tóth Csaba igazgató szerint egy jól működő vállalatnak tennie kell a közösségért, a társadalomért. „Két éve segítjük a temesvári szülészetek felszereltségének javítását, a Salvați Copiii Egyesülettel partnerségben és megtisztelő a számunkra, hogy egy ennyire fontos programban részt vehetünk.” – nyilatkozta Tóth Csaba.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'