Vasárnap, 2019. február 17., 20.25

Nagy Etelka a példakép!

Nagy Etelka a példakép!
Nagy Etelka a példakép!

Arad és Temes megyéből összesen 36 jelölőlapot küldtek be a Nőileg magazin által meghirdetett Mutass jó példát! programba, összesen 32 jelöltre. Közülük választották ki a két megye példaképét, illetve egy második és harmadik helyre besorolt hétköznapi hőst.

Erdély egyetlen magyar nyelvű női magazinjának szerkesztői a napokban nyilvánosságra hozták a neveket: harmadik helyezettként Khell Levente aradi tanítót, másodiknak Pál Krisztina-Erzsébet temesvári pedagógust tették, a két megyében egyszerre meghirdetett program győztese, a példakép pedig Nagy Etelka aradi jogász lett.

„Nagy Etelka húsz évig vezette az aradi szociális igazgatóságot, szívvel-lélekkel szolgálta a rászorulókat az intézmény munkatársaival együtt. Szociális szolgáltatásokat hozott létre, és ahol tudta, felhívta a figyelmet arra, hogy milyen fontos a szegény, hátrányos helyzetű emberek segítése és társadalmi integrációja. A nevéhez fűződik a Szivárvány napközi otthon alapítása, amely egy svájci alapítvány segítségével indult. A napközi nehéz sorsú gyerekek számára nyújtott segítséget a tanulásban, étkeztetésben, áldozatos munkájának köszönhetően a mai napig működik. Idősek számára hat otthont hozott létre, ahol az egyedül élők találkozhatnak. Szintén ő gondolt az állami gondozásból élő fiatalokra is, így megalapított egy bentlakást számukra, ahol ingyenes lakhatást és tanácsot kaphattak, valamint felkészítették őket az önálló életre. HIV-fertőzött gyerekek számára központot hozott létre” – írja a jelölésben a Nőileg közösségi oldalán.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: Betegh László / Hétfõ, 2018. január 22., 10.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Remek választás !!! Gratulálok!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'