JelenHaz
Szombat, 2019. december 07., 20.41

Nagy sikert aratott a vasárnapi makettbörze

Nagy sikert aratott a vasárnapi makettbörze
Nagy sikert aratott a vasárnapi makettbörze

Molnár Csaba és csapata börzéről börzére meghaladja saját teljesítményét: vasárnap nemcsak kisautókat, vonatokat, repülőgépeket vagy anyahajókat láthattunk a Jelen Ház rendezvénytermében, hanem egy egyedi kollekciót is, az aradi születésű Popoviciu Ioan makettjeit.

Nagy közönség fogadta az egykori MARTA-gyár kapuin kigurult miniatűr taxit, omnibuszt és teherautókat, rengeteg volt az érdeklődő, kicsiktől nagyokig mindenki csodálta a sportember alkotásait.

A 20 éve elhunyt Popoviciu Ioan emlékére szerveztek börzét Csabáék vasárnap: több olyan makettet állítottak ki, amelyek nemcsak városi, hanem országos szinten is egyediek – a MARTA gyár termékeit, valamint a Westinghouse omnibuszát és több villamost és mozdonyt is láthattunk, illetve a Kultúrpalota és az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház homlokzatát is.

A szervezők ezúttal is meg szeretnék köszönni a híres sportlövő és makettgyártó lányának, Máriának, hogy az ő segítségével és jóvoltából kerülhettek kiállításra édesapja híres makettjei – aki nem jött el, az igazán bánhatja, hogy otthon ült!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'