Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. október 22., 00.17
Hazai és anyaországi vendégekkel

Nagy sikerű gazdabál volt Majláthfalván

Miután elfogyasztották az ízletes vacsorát, az igazfalvi zenekar kiváló dallamaira hajnali öt óráig mulattak, ropták a táncot  Pozsár Ibolya fotói
Miután elfogyasztották az ízletes vacsorát, az igazfalvi zenekar kiváló dallamaira hajnali öt óráig mulattak, ropták a táncot Pozsár Ibolya fotói

Szombaton 8. alkalommal szervezték meg a Majláthfalvi Gazdabált, ahol Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök, Ioan Negrei Sorin vingai polgármester és Sipos György majláthfalvi nagygazda, leköszönt megyei tanácsos köszöntötték a közel 130 résztvevőt, kiemelve Korondi Józsa Erika kisiratosi, Papp Attila nagyiratosi és Kovács Imre nagyperegi polgármesterek neveit.

Üdvözlőbeszédeikben mindannyian a mezőgazdasági támogatásoknak a folytatását, az országhatárokon átnyúló gazdakapcsolatoknak a további bővítését, erősítését, illetve a vidéki településeken élő hazai gazdatársadalom megerősödésének a fontosságát ecsetelték.

Szabó Béla vezetésével az igazfalvi Angelis `96 zenekar vette át a főszerepet, vacsoráig kiváló mulatós hangulatot teremtett. Ezután közösen elfogyasztották az ízletes becsinált levest és a sülteket, közben együtt nótáztak, majd éjfélkor kisorsolták a 12 ezer lej összértékű 15 tombolanyereményt. Közülük a fődíjat, a Divasol cég felajánlotta 10 zsák napraforgó vetőmagot is, amit Váczy Lajos sarkadi gazdálkodó vihetett haza. Éjjel 2 órakor a szervezők igen ízletes sültkolbásszal lepték meg a mulatókat, akik között sarkadi, kondorosi, méhkeréki, kötegyáni, újkígyósi és nagyszalontai gazdák is együtt mulattak a majláthfalviakkal. A vendégek közül az újkígyósi Pallér Imre 30 kiló lucernamagot is felajánlott tombolanyereménynek.

A támogatók, az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülte, a Majláthfalvi Gazdák, a Pro Majlát Egyesület és az RMDSZ Arad Megyei Szervezete jóvoltából, a kiváló zenekar közreműködésével hajnali 5 óráig remek hangulatban mulattak – tudtuk meg a fő szervezőtől, Andresz József majláthfalvi vállalkozótól, Vinga Község alpolgármesterétől. Ő hozzáfűzte: Majláthfalván idén kiemelten gazdag programot szerveznek, ugyanis augusztus 10-én, szombaton szervezik meg a Kisebbségi Néptánctalálkozót, augusztus 15-én, csütörtökön tartják a Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt majláthfalvi római katolikus búcsúünnepét, illetve felszentelésének a 140. évfordulóját, augusztus 17-én, szombaton ünneplik meg Majláthfalva alapításának a 200. évfordulóját, ahova szeretettel várják Pál József Csaba temesvári megyés püspököt, egyházmegyénk főpásztorát is.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'