https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 05.05

Nagy sikerű nyugdíjas találkozó Kisiratoson

A nagy sikerű nyugdíjas találkozón 2.30 óráig kiváló hangulatban nótáztak
A nagy sikerű nyugdíjas találkozón 2.30 óráig kiváló hangulatban nótáztak

Amint az utóbbi években rendszeressé vált, idén is nyugdíjas találkozót szervezett a Kisiratosi Nyugdíjas Klub, amelynek vezetősége ezúttal is meghívta a környékbeli nyugdíjas klubokat. Kürtösről Szécsényi Mária, Nagyiratosról Lovász Franciska, Lökösházáról Fodor Etelka, Kétegyházáról Pápai Ferenc vezetésével. A másik klub Zalai Józsefné, Dombiratosról Bojczán Nándorné Magdolna vezetésével érkeztek. Első ízben vettek részt a nyugdíjasok Majláthfalváról Szécsi Ferenc vezetésével.

A mintegy 220 résztvevőt Almási Vince, a kisiratosi nyugdíjas klub elnöke üdvözölte versbe szedve gondolatait. Utána Korondi Józsa Erika polgármester, majd Faragó Péter RMDSZ megyei elnök, parlamenti képviselő köszöntötte a vendégeket, akik között ott volt Papp Attila nagyiratosi polgármester, Andresz József vingai, illetve Andó László helybeli alpolgármester is. A rendezvényre meghívták Lökösháza polgármesterét, Szűcsné Gergely Györgyit is, aki sajnos nem tudott eljönni. A jókedvhez a hangulatot Almási Vince tréfás versösszeállítása adta meg, amit nagy derültséggel fogadott a közönség.

A jó hangulatot Fekete Zoltán okányi leköszönt polgármester és feleségének a nótacsokra alapozta meg Sztojka László és cigányzenekarának a kíséretével.

Tekintve, hogy Almási Vince előzőleg megérdeklődte minden nyugdíjasklubnak a kedvelt nótáját, azokat az énekes és a cigányzenekar közreműködésével minden résztvevő együtt énekelte, miközben az érintett klub tagjai állva vezették a közös nótát.

Közben együtt elfogyasztották az ízletes vacsorát, illetve a Dombegyházáról megrendelt finom süteményeket. Utána kisorsolták a mintegy 150 tombolanyeremény között a Faragó Péter által felajánlott fődíjat, a porszívót, amit a lőkösházi Vágó Erzsébet nyert meg, míg az RMDSZ által felajánlott kétszemélyes paplant a kürtösi Gáll Erzsébet vihette haza.

A tombolahúzás után újra a Fekete trió lépett fel szép magyar nótákkal, amilyeneket ritkán lehet hallani. A jókedvre kiváló példa volt a majláthfalviak távozása, akiket zenével kikísértek ugyan, de a főbejárat lépcsőin további két órán át nótáztak Andresz József vezetésével.

Az emlékezetes nyugdíjas találkozó hajnali fél háromig  igen jó hangulatban zajlott, minden csoport azzal a meggyőződéssel távozott: ilyen jó mulatságon még nem vettek részt. A nótaest sikeréért köszönet jár a támogatóknak, a Kisiratosi Polgármesteri Hivatalnak, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének, Faragó Péter parlamenti képviselőnek, Kiss József magángazdának és mindazoknak, akik tombolanyeremények felajánlásával járultak hozzá a nyugdíjas találkozó emlékezetessé tételéhez.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'