MOL Winter EVO
Kedd, 2019. január 22., 09.21
Utcára vonultak a régió ENEL alkalmazottai

Nagyobb fizetést követelnek, kevesebb túlórával

A temesvári ENEL székház előtt tiltakoztak csütörtökön délután az olasz tulajdonban levő vállalat alkalmazottai, mert úgy vélik, hogy a tőlük megkövetelt munkáért nagyobb fizetést érdemelnének. A tiltakozó akcióban részt vettek az ENEL szakszervezet Temes, Arad, Hunyad és Krassó-Szörény megyei képviselői.

Florin Bucheru, az ENEL szakszervezet elnöke a sajtónak elmondta: a sorozatos elbocsátások miatt vonultak az utcára: az utóbbi tíz évben felére csökkent a személyzet. „2008-ban a négy megyében 1500 alkalmazottja volt a vállalatnak, ma már csak 751-en vagyunk. A megmaradt alkalmazottak át kellett vegyék azoknak a feladatait is, akik távoztak a vállalattól. Ez túlterheléshez vezetett, fizikailag és pszichikailag is ki vagyunk merülve. Egyre kevesebben vagyunk és ez a szolgáltatások minőségében is megmutatkozik. Több mint egy éve jeleztük ezeket a rendellenességeket, de eredmény nélkül.” – mondta Florin Bucheru.

Az E-Distribuție Banat képviselői szerint a másik két testvérvállalatnál (E-Distribuție Muntenia és Dobrogea) már alkalmazzák az új bérezési rendszert és az alkalmazottak elégedettek. Az itteni szakszervezet azonban nem állt hozzá elég rugalmasan az új bérezési rendszerhez, nem írták alá a végső dokumentumot, ezért a nyugat-romániai megyékben nem emelték a fizetéseket. Az új bérezési rendszer javítja a fiatal alkalmazottak és a műszaki személyzet bérezését. „Mi továbbra is nyitottak vagyunk a párbeszédre” – mondják az E-Distribuție Banat vezetőségének a képviselői.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'