Péntek, 2018. október 19., 02.09

Nagysikerű nótaest Zimándújfalun

Mindkét hagyományőrző csoport táncai vastapsot kaptak Zsambok Zoltán fotói
Mindkét hagyományőrző csoport táncai vastapsot kaptak Zsambok Zoltán fotói

December 26-án este  a Borostyán Egyesület által, a zimándújfalui kultúrotthonban szervezett nótaest a Fel nagy örömre kezdetű és más karácsonyi énekekkel, Szilvágyi Gellért zongorakíséretével, Kozma Matild, Kutnik Anikó, óvodás és kisiskolás gyermekek szavalataival, Ménesi Melinda köszöntőjével vette kezdetét, amelyben a temesvári vendégeket, helybeli és környékbeli nótakedvelőket köszöntötte.

A Kislevendula tánccsoport tagjai palotás táncot mutattak be Kozma Matild és Ménesi Melinda betanításával, a Kankalin néptánccsoport tagjai vajdaszentiványi és mezőségi táncokat mutattak be, mindkét hagyományőrző csoport műsorát nagy tapssal jutalmazta a nézőközönség. Meglepetésként kitartó munkájukért, tortával ajándékozták meg néptánccsoport tagjait, majd az Egyesület tizenegynéhány évnyi munkáját bemutató kisfilmet tekintettek meg Zsambok Zoltán összeállításában. A következőkben a nagyváradi M M Pódium színház művészei, Verestói Mária, Ozsvát József és Meleg Attila operettslágerekkel kezdték műsorukat, vicces kis történetekkel fűszerezve az előadást nagyon jó hangulatot teremtettek.

A hangulatosan díszített asztalokra a bor és sós sütemény mellé, rövid időn belül a már megszokott szakácsok által készített ízletes töltött káposzta is asztalra került. A felcsendülő csárdásokat, ismert műdalokat a nótakedvelők nagy része együtt énekelte az egész estét betöltő műsor alatt az előadóművészekkel. Jó hangulatban, szép emlékekkel gazdagodva zárult ismét egy rendezvény, köszönet az Egyesület minden tagjának, amiért rendszeresen  összetartó családként magyar közösségünk erősítésén munkálkodnak.

Zsambok Mária tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'