JelenHaz
Szombat, 2019. február 23., 17.12
Arad és Temes megyei gazdavezetők részvételével

Nagyszalontán ülésezett az RMGE országos elnöksége

Az elnökségi ülésen megvitatták a hazai mezőgazdaság időszerű kérdéseit
Az elnökségi ülésen megvitatták a hazai mezőgazdaság időszerű kérdéseit

Január 10-én, szerdán a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete országos elnöksége és megyei elnökei üléseztek Nagyszalontán.

A gazda érdekképviselet vezetőit Török László polgármester köszöntötte, kívánt sok sikert az áldozatos munkához. Sebestyén Csaba parlamenti képviselő, RMGE-elnök megköszönte a helyi szervezőknek a lehetőséget, majd magyarországi cégek képviselőivel folytattak rövid beszélgetést.

Az elnökségi ülés napirendjén olyan időszerű kérdések szerepeltek, mint az RMGE részvételi lehetősége a határon túli gazdaságélénkítő programban, illetve a romániai, ezen belül az erdélyi mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadás kérdései.

A résztvevő elnökségi tagok és nyolc megyei szervezet vezetői eldöntötték, hogy segítséget nyújtanak a gazdáknak és vidéki térségekben pályázóknak, hogy a gazdaságélénkítő program minél célszerűbben hasznosuljon, minél nagyobb mértékben szolgálja a mezőgazdaságban dolgozók és falun élők gazdasági érdekeit, hozzájáruljon az itthon maradás feltételeinek a megteremtéséhez.

Az RMGE megalakulása óta, több mint 27 éve végzi a szakmai tanácsadás legtöbb formáját és az anyanyelvű felnőttképzést. Ennek szükségessége, minél szélesebb körben történő kiterjesztése most vált létszükségletté, amikor a hazai agrár-szaktanácsadás minden intézménye megszűnt, a mezőgazdasági oktatás és képzés a mélyponton vannak.

A Romániai Magyar Gazdák Egyesülete minden forrást kihasználva – beleértve a magyarországi falugazdász hálózat kiterjesztésének lehetőségét is – az eddiginél még intenzívebben szeretné ellátni a termelők és vidéki szereplők tanácsadását és tájékoztatását a termelés és gazdasági haszon fokozása a hazai, magyarországi és közösségi támogatások minél nagyobb arányban történő megszerzése érdekében.

Az ülésen a Gazdasági és Vidékfejlesztési Társaság képviseletében részt vett, a Társaság szolgáltatásait ismertette Sallai Viktória ügyvezető. Az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületét Kocsik József elnök és Nagy Zsolt falugazda, míg a Bánsági Magyar Gazdák Egyesületét Benkő Zsolt igazgató képviselte.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'