Szerda, 2018. május 23., 00.33
Temes megyei polgármesterekkel találkozott Grindeanu

„Ne csak tőlünk várjatok pénzt, hívjatok le európai uniós forrásokat!”

A Temes megyei polgármesterekkel találkozott a miniszterelnök Fotó C. Duma
A Temes megyei polgármesterekkel találkozott a miniszterelnök Fotó C. Duma

Az elmúlt hét végén Sevil Shhaideh fejlesztési miniszter és Liviu Dragnea PSD-s pártelnök kíséretében a Bánságba látogatott Sorin Grindeanu kormányfő, aki szombaton a Temes megyei polgármesterekkel találkozott a Megyeháza multifunkcionális termében. A találkozó témája: az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) és az európai források lehívása.

A találkozó során Călin Dobra tanácselnök bemutatta Temes megye fejlesztési projektjeit, köztük egy új szülészet, egy pszichiátriai klinika és egy fogyatékos gyerekek számára létesített központ megépítésének terveit. A kormánytámogatással megvalósuló infrastruktúra-fejlesztések között szerepel Temesvár déli körgyűrűjének a megépítése és egy újabb autópálya-összeköttetés létesítése, egy 16 000 férőhelyes sportcsarnok és egy 32 000 férőhelyes stadion megépítése.

Sorin Grindeanu miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Călin Dobrának sikerül 2020-ig valamennyi tervét megvalósítania, ugyanakkor arra hívta fel a jelenlevők figyelmét, hogy ne csak a kormánytól várjanak támogatást, hanem nyújtsanak be európai projekteket és hívjanak le európai forrásokat. „Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDL) valóban nagyon sikeres, több mint 8000 fejlesztési projektet nyújtottak be az önkormányzatok, de a kormány által biztosított pénz nem lesz elegendő valamennyi fejlesztés megvalósítására, pályázzanak meg európai forrásokat is!”, hangsúlyozta Sorin Grindeanu.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas