MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.14
Új mobilalkalmazás a városi problémák bejelentésére

Ne mindig a polgármesteri hivatalt szidják

Ne mindig a polgármesteri hivatalt szidják
Ne mindig a polgármesteri hivatalt szidják

Új, az okostelefonokon ingyenesen igénybe vehető mobilalkalmazást indított el az Aradi Polgármesteri Hivatal, melyen városi problémákat, hiányosságokat jelenthetnek be az aradiak. A My Arad programról keddi sajtóértekezletén számolt be Gheorghe Falcă polgármester, az alkalmazás megtalálható a hivatal www.primariaarad.rohonlapján.

A program felhasználói egy egyszerű bejelentkezés után, a feltüntetett térképen bejelölve jelezhetik az adott utcában tapasztalt rendellenességet. Ez vonatkozhat például a közvilágításra, környezetvédelmi problémákra, csatornázásra, elhagyott gépkocsikra, szabálytalan parkolásokra, kóbor kutyákra, csendháborításra, az utak állapotára stb. Az alkalmazáson keresztül ugyanakkor a felhasználók szociális lakásokat is igényelhetnek és a 10-es törvényre vonatkozó kérdéseiket is eljuttathatják az illetékesekhez. 

A megadott mezők kitöltésekor kérik a felhasználó e-mail címét, mivel ezen fogja megkapni a választ. A leadott, de még megoldatlan kérések az internetes térképen maximum 30 napig láthatóak, a megoldott kérések legtöbb 5 napig lesznek feltüntetve az online felületen.

A technológiai váltás része annak az ún. Smart City (intelligens vagy digitális város) programnak, melynek lényege innovatív módon alkalmazni az önkormányzatok szintjén az infokommunikációs eszközöket, ezáltal hatékonyabbá tenni a polgároknak nyújtott szolgáltatásokat.

A polgármester szerint az új alkalmazásnak nagy hasznát veszi majd az önkormányzat, hiszen a beérkezett panaszok alapján könnyebben fogják majd nyomon követni a polgármesteri hivatallal szerződéses viszonyban álló vállalatok munkáját. Így szeretnék elkerülni többek között azt, hogy az aradiak ne mindig a polgármesteri hivatalt szidják egy-egy városi probléma miatt.

Cs. E.  


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'