Vasárnap, 2018. december 16., 10.17

Ne parkoljanak tilosban, mert autó nélkül maradnak!

Ne parkoljanak tilosban, mert autó nélkül maradnak!
Ne parkoljanak tilosban, mert autó nélkül maradnak!

Jó lesz betartani a szabályokat a gépjárművezetőknek, néhány napon belül ugyanis a polgármesteri hivatal elszállítattja a tilosban parkoló gépkocsikat, figyelmeztetnek az intézmény vezetői. A hivatal sajtóirodájának hétfő délutáni közleménye szerint új intézkedések lépnek életbe, melyek alapján a Recons Rt. alkalmazottainak a feladata lesz elszállítani a szabálytalanul parkoló, továbbá a közterületen elhagyott, gazdátlan autókat. Az új szabályzatot egy idei, február 19-i határozatba foglalták bele, mely rövid időn belül életbe lép Arad municípium területén. A tömegközlekedésben napi rendszerességgel fennakadásokat okozó gépkocsik elvontatásával és raktározásával a Reconst bízták meg, az elszállított járművek az aradi Dosoftei utcai lerakathoz kerülnek; utólag, bizonyos tarifa kifizetésével kiválthatók a tulajdonos által.

Az elszállítás és tárolás költségei a gépjármű jogsértő tulajdonosát terhelik, akire az elszállítási díjakon felül pénzbírságot is róhatnak a rendőrök. 

Az Arad Municípiumi Helyi Tanács 73/2018-as számú határozatának értelmében az autó elszállítására vonatkozó rendelkezést az önkormányzat hatáskörében működő ún. helyi rendőrség, valamint a belügyi tárca alárendeltségében lévő megyei közlekedésrendészet (Serviciul Rutier al I.P.J. Arad) alkalmazottjai bocsáthatják ki.

Cs. E.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'