MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 03.33

Négyezerötszáz temesi lakos villanyáram nélkül

A Temes Megyei Tanács és a Temes Megyei Prefektúra közös nyilatkozatot adott ki szerdán délután, amelyben az ENEL Distributie Banat minősíthetetlen magatartása ellen tiltakoznak. A két intézmény vezetője szerint, három nappal a vasárnapi vihar után, 121 Temes megyei településen még mindig nincs villamos energia szolgáltatás.

A megyei elöljárók az Energetikai Minisztérium segítségét kérték, és hibaelhárító csapatok érkeztek Temes megyébe, de az eredmény nem látszik. Hétfőn és kedden is Temes megyében járt Mihai Tudose kormányfő, aki felszólította az ENEL képviselőit, hogy sürgősen állítsák helyre az áramszolgáltatást a vihar sújtotta településeken. Az ENEL képviselői azt ígérték, hogy két nap alatt mindenhol helyreállítják az áramszolgáltatást, de ez nem történt meg.

A nyilatkozat szerint a vidéki polgármesterek jelezték, hogy a lakosság tiltakozásra készül a villamos energia szolgáltató magatartása ellen. A temesi háztartásokban nem lehet a minimális komfortot biztosítani, elromlik az étel, de villanyáram nélkül az iskolák és az egészségügyi intézmények sem tudnak működni. „Nem tűrhetjük tovább, hogy három nap után is gyertyafénynél éljenek a temesi lakosok!” – áll Eva Georgeta Andreaș prefektus és Călin Dobra megyei tanácselnök közös nyilatkozatában.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'