JelenHaz
Hétfõ, 2019. július 15., 23.02
Hunyadi fekete statisztika

Négynaponként egy halott

Négynaponként egy halott
Négynaponként egy halott

Három hónap alatt, 23 személy vesztette életét közlekedési balesetben Hunyad megye területén. Idén január elsejétől 62 súlyos közúti baleset történt a megyében és ezek során 51 személy súlyosan megsérült, 23-an pedig életüket vesztették – áll a  rendőrségi közleményben.

Az adatok annál ijesztőbbek, hogy a tavalyi év első három hónapjához viszonyítva, szinte megduplázódott a közúti balesetek száma. Míg 2007-ben márciusig összesen 33 súlyos baleset történt a megyében, 15 halálos áldozatot szedve, idén szinte kétszer ennyien estek áldozatul a közutakon.

Az idei legsúlyosabb baleset éppen a napokban történt, amikor egy Németországból hazatérőket szállító kisautó frontálisan ütközött egy ciszternás TIR kocsival. A baleset nyomán a kisautó vezetője és három utasa a helyszínen szörnyet halt. Mivel a személygépkocsi az ütközés nyomán kigyúlt, a rendőrség nehezen tudta megállapítani a szénné égett áldozatok személyazonosságát. E hét derekán kiadott közlemény szerint a kisautóban utazó személyek (három férfi és egy nő)  Bákó megyei lakósok voltak, akik németországi pénzszerző útjukról tértek haza családjaikhoz. Haláluk nyomán 13 gyermek maradt árva.

Szinte minden hétre jut egy-egy ilyen tragédia. A 7-es országút Hunyad megyei szakasza az ország egyik legvéresebb közútjává vált. – állítja Ioan Ţirinescu, a Hunyad megyei közlekedési rendőrség vezetője. Véleménye szerint a súlyos balesetek fő okozója a gyorshajtás, az autóvezetők türelmetlensége, ami kétségtelenül a rendkívül zsúfolt közutakkal is magyarázható. De emellett sajnos gyakori a gyalogosok felelőtlen magatartása is, valamint a sok felügyelet nélkül hagyott gyerek, akik szintén ijesztő számban estek áldozatul az idén a közutakon.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'