Hétfõ, 2019. február 18., 04.46

Negyven új villamos Temesvárnak

Szeged testvérváros utcáin új villamosok (is) közlekednek Fotó: hampage.hu
Szeged testvérváros utcáin új villamosok (is) közlekednek Fotó: hampage.hu

A Polgármesteri Hivatal 40 vadonatúj villamost vásárolna a helyi Közszállítási Vállalatnak – jelentette be keddi sajtótájékoztatón Nicolae Robu polgármester. A korszerű, nagy befogadóképességű villamosok megvásárlásához európai forrásokat pályázna meg a temesvári városháza.

A polgármester szerint a Regionális Operatív Program Temesvárnak szánt forrásait, 56 millió eurót új villamosok vásárlására is el lehet költeni. Egy új, nagy befogadóképességű villamos ára meghaladja az 1 millió eurót. A városháza egy négyéves keretszerződést szeretne kötni egy villamosokat gyártó céggel, amelyet a legkedvezőbb ajánlat alapján fognak kiválasztani. Az árajánlat függvényében több vagy kevesebb villamost tudnak megvásárolni a megpályázott európai alapokból.

„Hosszú, alacsony padlózatú, nagy kapacitású, 200 utas szállítására alkalmas villamosokat akarunk vásárolni, amelyek modern felszereltséggel rendelkeznek – nyilatkozta a városatya – a Közszállítási Vállalat radikálisan javítani akar a szolgáltatásai minőségén, hogy a polgárok érezzék, érdemes közlekedni a közszállítás járműveivel. A járműpark már nagyrészt megújult, van 50 új trolibuszunk, 30 új autóbuszunk, 20 új kisbuszunk, lesz 30 felújított villamosunk, 440 kerékpárunk és 7 vízibuszunk. Ehhez jön majd a 40 új villamos, de még új autóbuszokat is kell vásároljunk” – mondta Nicolae Robu.

Az új villamosokra azért is szükség lesz, mert a felújított Harmónia villamosok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, gyakran meghibásodnak és a régi villamosokból megtartott alvázak és futóművek máris úgy nyikorognak, mint a felújítás előtt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'