MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.10
Újabb tiltakozás Temesváron:

„Nem akarjuk, hogy tolvajok vezessenek!”

Tiltakozó menetelés a magyar színház utcájában Fotók: C. Duma
Tiltakozó menetelés a magyar színház utcájában Fotók: C. Duma

A pénteki szakszervezeti megmozdulás után, vasárnap este újból az utcára vonultak a temesváriak, hogy az Adótörvény tervezett módosítása ellen tiltakozzanak. Az emberek meg akarják akadályozni a PSD–ALDE-kormányt abban, hogy gyakorlatba ültessék az Adótörvény módosítását, ami a szociális járulékok terhét az alkalmazottakra hárítaná.

A Temesvári Kezdeményezés csoport internetes felhívására válaszolva, vasárnap este 7 óra után mintegy 1000 tüntető gyűlt össze a temesvári Opera téren, az alábbi szlogeneket skandálva: „PSD, a vörös pestis!”, „Vigyen el a DNA!”, „Ellenállunk, nem hátrálunk!”, „Nem akarjuk, hogy tolvajok vezessenek!”. A tüntetők ezúttal elsősorban az Adótörvény módosítása ellen tiltakoztak, attól tartva, hogy a szociális terhek áthárítása az alkalmazottakra a nettó jövedelmek csökkenését eredményezheti. A tüntetők 20 óra körül elindultak az Igazságügyi Palota felé, hogy az igazságügyi törvények tervezett módosítását is számon kérjék a hatalomtól. A dühös tömeg a Szabadság tér–Városháza utca–Savoyai Jenő utca–Igazságügyi Palota útvonalon haladva ilyen jelszavakat skandált: „Ma Temesváron, holnap az egész országban!”, „Tolvajok!”, „Mondjatok le!”.  A mintegy 2500 főre duzzadt tömeg a kormánypárti vezetők lemondását követelve menetelt vissza az Opera térre.

A tiltakozó megmozdulást a rendőrség-csendőrség nagy erőkkel biztosította, de incidensre nem került sor. A tüntető tömeg este 9 óra tájban békésen elindult hazafelé. Jövő vasárnap folytatódnak a tiltakozások, ha a kormány nem vonja vissza a tüntetők által elutasított törvénymódosításokat.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'