Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Csütörtök, 2019. november 14., 06.37
Mennyi is a hivatalos annyi?

Nem árt az óvatosság a kéményseprővel…

L. R. arad-gáji nyugdíjas olvasónk telefonon panaszkodott a náluk szolgáló kéményseprőre, aki 2016-ban 150, 2017-ben 200, 2018-ban már 270 lejt kért a ház két kéményének a kitakarításáért. Kisnyugdíjas olvasónk természetesnek tekintette az évente emelkedő, lepecsételt nyugtával igazolt kéményseprési illetéket. A bicska azonban a múlt héten nyílt ki a zsebében, amikor az ismerős kéményseprő, megváltoztatott névvel, de magánvállalkozói engedéllyel, immár 320 lejre kiállított nyugtával kívánta igazolni a két kémény kitakarításának az ellenértékét. Olvasónk azonban csak 270 lejt volt hajlandó kifizetni, ezért annyiért is kitakarította. Tekintve, hogy előzőleg a postaládájukba a kéményseprők olyan, telefonszámmal is ellátott hivatalos értesítést dobtak be, miszerint: akinek a kéménye meg van repedve, azt megbírságolhatják, felhasználták a telefonszámot. Olvasónknak a leánya betelefonált a központba. Ugyanakkor az interneten is utána néztek a jelzett kéményseprői vállalkozásnak, aminek a neve 2008 óta nem szerepel a nyilvántartásban.

A telefonálásnak az lett az eredménye, hogy a jelzett cégtől érkezett ember visszaadott nekik 210 lejt, tehát a két kéményt idén összesen 60 lejért takarították ki, csak hallgasson, ne piszkálja a dolgot…

A történet hallatán magától adódik a kérdés: a XXI. században, az internetes adóbevallás közepette ilyen körülmények között működhetnek vállalkozások?

Száz szónak is egy a vége: nem árt óvatosnak lenni a kéményseprővel is… 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'