MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.05
Nagy sikerű farsangi mulatság Nagyiratoson

Nem győztek elég fánkot, kocsonyát készíteni

A Forray Népdalkör meglepetése, az orosz tánc
A Forray Népdalkör meglepetése, az orosz tánc
A hagyományokhoz igazodva, a nagyiratosi Forray Népdalkör idén is megszervezte a farsangi mulatságot. A helybeli kultúrotthonban szombaton 20 órakor kezdődött vígasságon 21 óra tájban Nagy Melinda, a Népdalkör vezetője köszöntötte a 150-nél több vendéget, majd a színpadra kérte Papp Attila polgármestert és vendégét, Faragó Péter RMDSZ-megyei elnököt, parlamenti képviselőt. Mindketten köszöntötték a vendégsereget, örömüknek adtak hangot, amiért a magyarság ápolja, a jövő generációinak is átadja a szülőföldünkön való megmaradás zálogát, nemzeti kultúránkat, hagyományainkat.

Ezt követően a színpadról mutatkozott be a mintegy 30 jelmezes, köztük sok gyermek és fiatal személyesített meg mindenfajta mesefigurát, filmhőst stb. Utána a Forray Népdalkör meglepetésnek szánt orosz tánca következett újrázás, tapsvihar közepette. Éjfélkor mindannyian kivonultak az udvarra, ahol zenei aláfestéssel, tánc közepette elégették a telet szimbolizáló szalmabábut.

A kultúrotthonba visszavonulva, kisorsolták a 60-nál több tombolanyereményt, köztük a fődíjat, a jókora gyümölccsel telt kosarat, amit Almási Gábor, a Partium zenekar tagja vihetett haza.

A szervezők, a Forray Népdalkör és támogatói egész éjjel dolgoztak, nagyon sok farsangi fánkot sütöttek, amivel kínálgatták a vendégeket. Nemcsak a farsangi fánknak, hanem az ugyancsak hagyományos eledelnek számító kocsonyának is igen nagy volt a keletje.

Egész mulatság idején büfé szolgálta a vendégeket, akiknek idén is fotózáshoz berendezett sarok állt a rendelkezésükre.

Az éjjel 2 óráig eltartott, nagy sikerű mulatság szervezői, a Forray Népdalkör tagjai ezúttal is köszönetet mondanak a támogatásért a Nagyiratosi Polgármesteri Hivatalnak és mindazoknak, akik a vendégek ellátásában vagy a szervezésben kifejtett munkájukkal járultak hozzá az idei farsangi bálnak a sikeréhez.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'