Hétfõ, 2019. február 18., 07.03

Nem kötelező a pecsételés az orvosi papírokon

Nem kötelező a pecsételés az orvosi papírokon
Nem kötelező a pecsételés az orvosi papírokon

A Temes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatója arra hívja fel a figyelmet, hogy az intézményhez benyújtott hivatalos iratokat (nyilatkozatok, kérvények, szerződések stb.) nem kötelező aláírni és lepecsételni. Az előírás az egészségügyi szolgáltatókra is érvényes, így a háziorvosok sem kell lepecsételjék és aláírják az orvosi leveleket, betegszabadságokat, recepteket. A biztosító arra kéri az orvosokat, gyógyszertárakat és a kórházakat, hogy ne követeljék meg a biztosítottaktól a pecséteket és aláírásokat a hivatalos iratokon.

Az Egészségbiztosítási Pénztár arra emlékezteti a biztosítottakat, hogy ingyenesen igényelhetik az európai egészségbiztosítási kártyát. A kártyát csak a biztosítottak igényelhetik, akik egy típusnyomtatványt kell kitöltsenek azonosítási adataikkal és lakcímükkel, ahol meg szeretnék kapni a kártyát. A kérvényhez személyi igazolvány másolatot is mellékelni kell. 14 éven aluli gyerekek esetében születési bizonyítványt is kell csatolni a kéréshez.

Az év első 7 hónapjában 11481 európai egészségbiztosítási kártyát adott ki a Temes Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A kártya a kiadás dátumától számított 12 hónapig érvényes.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'