MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 03.12
Jó évet zárt a kereskedelmi kamara

Nem lesz könnyű a cégeknek

Gheorghe Seculici kamaraelnök és Cimi Enache menedzser, vásárszervező
Gheorghe Seculici kamaraelnök és Cimi Enache menedzser, vásárszervező

Eredményes, mozgalmas évet zárt az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, állítják vezetői. Gheorghe Seculici kamaraelnök szerint az intézmény jelentős növekedést produkált a vásárok tekintetében a 2016-os évhez képest mind a kiállító cégek (+33%), mind a látogatók (+25%) számát illetően. A kamara vezetősége igyekezett változatossá és érdekessé tenni a rendezvényeket, két új vásárral is növelték az intézmény népszerűségét.

A térség gazdasági fellendítésének érdekében számos üzleti találkozót, szakmai szemináriumot bonyolítottak, több nagykövetet is fogadtak, ezen felül megerősödtek a Kínával kialakított kapcsolatok, példa erre, hogy novemberben egy aradi küldöttség az ázsiai piacon (a kínai Hunan tartományban) népszerűsítette az Arad megyei termékeket.

A kamara szintjén az elmúlt évben egymást követték a szakképző tanfolyamok – 26 képzés –, az Expóban megszervezett 10 vásáron több mint 800 cég mutatkozott be Romániából és külföldről, a rendezvényeken mintegy 45 000 látogató fordult meg. Seculici elnök szerint az általa vezetett intézmény a külkapcsolatait is igyekezett ápolni, Szerbia, Magyarország, Olaszország és Kína területén bonyolítottak gazdasági találkozókat, és alapoztak meg partnerkapcsolatokat. Jövőre új elképzeléseket (különösen, ami a szakkiállításokat és vásárokat illeti) szeretnének gyakorlatba ültetni, céljuk minél inkább láthatóvá tenni az aradi, Arad megyei termékeket.   

Ami a kormány fiskális rendelkezéseit illeti, a kamara elnöke elmondta: egyre rosszabbak a megyei vállalkozóktól, cégektől érkező visszajelzések. A magánszférában dolgozók terveit alaposan felborítja az új Adótörvénykönyv, a romániai vállalkozásokat kedvezőtlen piaci helyzetbe sodorják a kormány változtatásai. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'