Hétfõ, 2019. február 18., 05.58

Nem maradnak az aradiak fűtés nélkül!

Nem maradnak az aradiak fűtés nélkül!
Nem maradnak az aradiak fűtés nélkül!

Mégsem fognak fagyoskodni a központi fűtésrendszerhez tartozó aradiak, a lakosság felé történő hőelosztást végző CET Hidrocarburi képviselői szerint a fűtést nem fogják leállítani. Annak ellenére, hogy napokkal korábban azzal riogatták az adófizetőket, hogy amennyiben a város vezetői nem törlesztik a CET adósságainak egy részét a C-Gaz Energie gázszolgáltató felé, február 13-án, kedden 15.30 órakor elzárják a gázcsapot. Ennek következménye pedig az lesz, hogy leáll a központi fűtés.

Az Aradi Polgármesteri Hivatal sajtóirodájából kedden délután kibocsátott tájékoztatás értelmében a C-Gaz Energie nem függeszti fel a földgázszállítást a CET Arad felé.

Az Energetikai Minisztérium székházában kedden ültek le tárgyalni az aradi önkormányzat, a CET Arad, a SNGN Romgaz és a szaktárca képviselői. Az eseményen jelen volt többek között Iulian Robert Tudorache energetikai államtitkár. 

A megbeszélés tárgyát képezte az a figyelmeztetés, melyben a C-Gaz gázszolgáltató felszólította a CET-et, hogy amennyiben nem fizet előre 8,4 millió lejt a gázfogyasztásért, elzárják a gázcsapot. 

Röviddel a megbeszélés után Gheorghe Falcă aradi polgármester a sajtónak azt nyilatkozta, sikerült megoldást találni a CET számára, amit az elkövetkező időszakban fognak gyakorlatba ültetni. Hogy egészen pontosan miről van szó, arról nem tájékoztatták a médiát.

Február 14-re, szerdára egy újabb tárgyalást ütemeztek be, ezúttal helyi szinten, az aradi önkormányzat és a SC CET Arad képviselői között, véglegesíteni mindazt, amiben Bukarestben megegyeztek.

***

A szociáldemokraták (PSD)Arad megyei szervezetének vezetői, Dorel Căprar parlamenti képviselővel az élen a keddi nap folyamán sajtóközleményben felszólították Arad polgármesterét, hogy sürgősen találjon megoldást a problémára, azaz hívja össze a helyi tanácsot és a több mint 200 millió lejes költségvetési-többletből utalják ki a szükséges összeget a CET-nek a gázszámla kifizetésére.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'