Vasárnap, 2018. augusztus 19., 19.11
Kivágják a vihar után veszélyessé vált fákat

Nem mindenki díjazza

A Grigorescu utcában jelenleg nagyszabású korszerűsítési munkák zajlanak, a fakivágási vita is onnan indult
A Grigorescu utcában jelenleg nagyszabású korszerűsítési munkák zajlanak, a fakivágási vita is onnan indult

Újra borzolja a kedélyeket az aradi önkormányzat akciója, melyben elkezdték kivágni a szeptember 17-i vihar miatt életveszélyessé vált fákat a városközpontban. Egészen pontosan a Grigorescu utcában kivágott fa miatt robbant ki a vita az egyik aradi internetes oknyomozó hírportál szerkesztői és Gheorghe Falcă polgármester között, miután előbbiek értesítették a környezetvédelmi felügyelőket. A felügyelőség a panasz alapján szerdán megbírságolta a polgármesteri hivatalt, minek utána a város vezetője sajtóközleményben foglalt állást a történtekkel kapcsolatban. Az általa vezetett hivatal utasítására a város közterületeinek zöldövezetit karbantartó cég alkalmazottjai elkezdték eltávolítani azokat a fákat, törött gallyakat, melyek veszélyt jelenthetnek a járókelőkre vagy a gépkocsikra nézve.  

Ami a környezetvédelmi felügyelőség büntetését illeti, Falcă elmondta, meg fogják óvni a bírságot, melyet alaptalannak tart. „Világosan üzenjük az összes intézménynek, hogy a vihar utáni kárelhárítás a polgármesteri hivatal felelőssége.”

A hivatal közleménye értelmében az elkövetkezőkben még 33 veszélyesnek tartott fát fognak újakra cserélni, ugyanakkor a közterületeken lévő idős, korhadt fák is figyelmük középpontjában állnak. 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'