Szerda, 2017. november 22., 09.01
Kegyelmi hónapok a könyvtárban

Nem pénzre, hanem könyvekre van szükség

Nem pénzre, hanem könyvekre van szükség
Nem pénzre, hanem könyvekre van szükség

Az A. D. Xenopol Megyei Könyvtár megkegyelmez azoknak az olvasóknak, akik valamilyen okból kifolyólag nem szolgáltatták vissza időben a kikölcsönzött könyveket. A kegyelmi időszak augusztus 1-től október 31-ig tart – írja közleményében a könyvtár vezetősége.

„Az intézmény történetében ez az első alkalom, hogy ilyen intézkedést hoztunk. Célunk, hogy a régen, illetve nagyon régen kikölcsönzött könyvek visszakerüljenek a polcokra, és a kölcsönzők ne tartsanak a bírságtól. Nekünk nem a pénzre van szükségünk, hanem az olvasmányokra. Reméljük, hogy így azokat az olvasóinkat is visszahódítjuk, akiknek könyvtári kártyáját megsemmisítettük amiatt, mert nem szolgáltatta vissza időben az elvitt könyveket. Felhívjuk tehát olvasóink figyelmét, hogy a kijelölt időszakban bármikor, bátran hozzák vissza a régen hazavitt olvasmányokat, most mindenféle következmény nélkül visszavesszük azokat” – áll a közleményben.

A fent jelzett időszakban visszaszolgáltatott könyveket a megyei könyvtár székhelyének (Gheorghe Popa de Teiuș, 2–4. szám) bejáratánál kihelyezett – A kegyelmi hónapokban visszahozott könyvek felirattal ellátott – dobozba lehet betenni.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.hirtv.hu