MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.08

Nem szavazta meg az általa kidolgozott megyei költségvetést

Roxana Iliescu, a Temes Megyei Tanács alelnöke Fotó: debanat.ro
Roxana Iliescu, a Temes Megyei Tanács alelnöke Fotó: debanat.ro

A pártfegyelem fontosabb, mint az ésszerűség – ezt az elvet igazolta hétfőn Roxana Iliescu, a Temes megyei önkormányzat alelnökének a magatartása, aki nem szavazta meg a megye idei költségvetését, amelynek kidolgozásához ő maga is hozzájárult. A Népi Mozgalom Pártjának (PMP) képviselője azt állítja, hogy a párt utasítására cselekedett.

 

A Temes megyei önkormányzat napirendjén volt február 12-én az intézmény költségvetésének a vitája. Általános meglepetést okozott a Temes megyei Tanács egyik alelnökének, Roxana Iliescunak a bejelentése, miszerint egy politikai döntés nyomán ő nem szavazza meg a költségvetést. A PMP képviselője először tartózkodott, majd azt kérte, hogy voksát módosítsák ellenszavazatra. A plénum után Roxana Iliescu a sajtónak elmondta: a Temes megyei PMP-elnök, Cornel Sămărtinean parlamenti képviselő kérésére szavazott a megyei költségvetés ellen. Mivel ő a Népi Mozgalom Pártját képviseli a megyei önkormányzatban, végrehajtotta a pártszervezet elnökének a kérését.

A Temes Megyei Tanács elnöke, Călin Dobra úgy véli, hogy Roxana Iliescu ellentmondásba keveredett, mert a megyei tanács vezetőségi tagjaként részt vett a költségvetés kidolgozásában, majd annak elfogadása ellen szavazott. „Ez olyan, mintha saját maga ellen szavazott volna – mondta Călin Dobra –, meggyőződésem, hogy ez az ellentmondás tisztázódni fog, de ha ez nem történik meg, akkor beszélnünk kell arról, hogy mit jelent a PMP számára ez az alelnöki tisztség”.

A PMP másik képviselője, Dorin Cândea nem vett részt a megyei költségvetés vitáján. A Temes Megyei Tanács költségvetését ennek ellenére elfogadta az önkormányzat.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'