JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 21.08

„Nemcsak a közúti biztonság érdekében javítjuk az utakat”

Tíz település (Tornova, Almásegres, Székesaranyág, Kurtakér, Doroszlófalva, Dúd, Feltót, Zarándnádas, Alménes, Felménes) közel 8000 lakosát érinti a kormány hozzáállása: nem hajlandó finanszírozni a Tornova–Feltót települések közötti útszakasz modernizálását a Nemzeti Fejlesztési Programon belül. Az Arad Megyei Tanács anyagi támogatási kérvényt nyújtott be a Fejlesztési Minisztériumhoz, azonban a pályázat támogatását visszautasították. A 9 km-es szakasz nagyon rossz állapotban van, a javítás megközelítőleg 16 millió lejbe kerülne.

„A kormány tagjainak meg kell érteniük, hogy nemcsak a közúti biztonság érdekében javítjuk az utakat, hanem a régió fejlesztéséért is: a PSD-kormány visszautasítása nemcsak a lakosokat érinti, hanem a környék turisztikai fellendülését is egyben – két fontos helyről beszélhetünk, Kaszojáról és a Feltóti-tóról” – nyilatkozta Sergiu Bîlcea megyei tanács alelnök.

Az említett terület nem csupán a turisták és kirándulók számára vonzó: a motoros sportok kedvelői is szeretettel látogatják meg a zónát – itt szervezik az Arad Rali egyik szakaszát is.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'