50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 02.28

Német adomány a Szent Ferenc Alapítványnak

Jörg Oldenburg és Jens Nordlohne a Szent Ferenc Alapítvány magyar népviseletbe öltözött diákjai körében
Jörg Oldenburg és Jens Nordlohne a Szent Ferenc Alapítvány magyar népviseletbe öltözött diákjai körében

A Böjte Csaba atya által működtetett dévai Szent Ferenc Alapítvány 15 000 eurós adományt kapott kedden. Az adomány Németországból származik és négytagú német küldöttség hozta el.

Az adomány egy nagyobb német akció része, mely során egyszerű polgárok adományokat gyűjtenek magánszemélyektől vagy cégektől különböző karitatív célokra. Az adománygyűjtési akció – meglehetősen félrevezető módon – a Balkan Express nevet viseli, s több mint 100 csapat vesz részt benne, magyarázta Jens Nordlohne. Tíz nap alatt 14 országot járnak be és 4000 kilométert tesznek meg, de kizárólag közutakon, autópályára nem mehetnek fel. A Balkan Express elnevezés azért félrevezető, mert a 14 ország között van ugyan jó néhány balkáni is, az adományok legnagyobb részét azonban németországi és ausztriai intézményeknek viszik.

A dévai Szent Ferenc Alapítványt a Hamburg melletti Öderquart faluban élő Veronika Nordlohne asszony választotta, aki interneten szerzett tudomást róla, majd 2001 óta személyesen is meglátogatta, összesen 34 alkalommal. Eleinte ruhát, játékokat, tisztítószereket és hasonló adományokat hozott, később viszont pénzt gyűjt, ezt véli hasznosabbnak. A 15 000 eurót három hónap alatt gyűjtötték össze, cégektől és magánszemélyektől egyaránt. Mindenki annyit adományozott, amennyit jónak látott, egy idős néni, például 10 eurót, mesélte Nordlohne asszony, aki fiával, Jens-szel, barátnőjével, Bernadette Mönnich-el és Öderquart polgármesterével, Jörg Oldenburg-gal együtt hozta el az összeget Dévára.

Mind a négyük számára felemelő érzés, hogy segíthettek a Szent Ferenc Alapítványnak, az, hogy meglátogatták és megismerhették a gyönyörű gyerekeket, lélekhez szóló tapasztalat. A gyerekek ugyanis magyar népviseletben fogadták a németországi vendégeket.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'