JelenHaz
Szerda, 2019. május 22., 10.34

Német befektetés Piskin

Beindul a német Bosch konszern befektetése a Hunyad megyei Piskin, jelentette be Emil Rîşteiu, a város polgármestere. A német konszern teljesen új termelőüzemet épít fel 125 millió lejes befektetéssel, ami 7-800 munkahelyet teremt és 2020-tól mosógépeket fog gyártani, a tervek szerint évente egymilliót.

A németek a tavasszal választották ki Piskit, akkor vásárolták meg a város szélén, a 7-es és 66-os országutak kereszteződése mellett lévő 41 hektáros telket, amelyből 20-at be is építenek. A tavasz óta az önkormányzat bevezette a közművesítést a telekre (víz, csatorna és gáz), amire 6 millió lejt költött. Hátra van még a rövid bevezető út megépítése, vagyis a gyártelep összeköttetése a két országúttal.

A németek is hamarosan hozzáfognak az építkezéshez, Rîşteiu hétfőn írta alá az építkezési engedélyt, amely 12 hónapra érvényes, a gyárat és a mellékcsarnokokat további két éven belül be kell fejezni. Idővel valószínűleg a kezdeti beruházás kibővítésére is sor kerül, a német konszern különben aligha vásárolt volna fel 41 hektárt, ha csak 20-t építenének be.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'