https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 04.01
Botrány Székesút községben

Németszentpéteren rejtegetik a szemetet

Németszentpéteren rejtegetik a szemetet
Németszentpéteren rejtegetik a szemetet

Tegnap kis híján tettlegességre került sor a Székesút községhez tartozó Németszentpéteren, ahova a község harmadik településéről, Munárról átszállítják a szemetet. A faluban lévő kőolajkút mellé eddig 31 traktor-utánfutónyi hulladékot szállítottak, tegnap azonban a helybeli lakosok megakadályozták a szemét leöntését. Azzal fenyegették a traktoristát, ha leönti, kivágják a jármű gumiköpenyeit. Kényszerhelyzetben a traktoristának nem maradt más választása, mint a községközpontba, Székesútra szállítani a szemetet, noha – állítása szerint – a polgármester utasítására hozta Németszentpéterre.

Cismaş Dumitru polgármester elismerte, hogy Németszentpéterre valóban az ő utasítására szállítják a szemetet Munárról, mivel oda egy bizottság érkezik, amelyik a Maros árterületét vizsgálja, ezért a faluból a szemetet az említett kőolajkút melletti gödörbe szállítják, amelyet be akar temetni. A napokban átküldi a buldózert, hogy a szemetet taszítsa a gödörbe, majd egyengesse el a területet.

A németszentpéteri Bănăţan Ştefan községi tanácsostól, a szemétleöntés egyik meggátolójától azt is megtudtuk, hogy tulajdonképpen azért szállítják hozzájuk a szemetet, mivel a Környezetvédelmi Felügyelőség szakemberei 1500 lejre büntették a község vezetőségét a Székesúton és a Munáron uralkodó tarthatatlan állapotok miatt, ezért a hulladékot valahol el kell rejteni. Jobb hely híján Németszentpéteren.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'