Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. október 21., 03.53

Nőnapi ünnepséggel egybekötött BKE-közgyűlés

Nőnapi ünnepséggel egybekötött BKE-közgyűlés
Nőnapi ünnepséggel egybekötött BKE-közgyűlés

A Bánsági Kárpát Egyesület március 7-én, szombaton tartotta meg jó hangulatú, nőnapi ünnepséggel egybekötött évi rendes közgyűlését a temesvári Magyar Ház Bolyai termében. A zömmel Temesvárról, Aradról és Újszentesről összesereglett természetjárók elfogadták Milka Zsolt elnök beszámolóját, megvitatták az idei, különösen gazdagnak ígérkező túratervet és a civilszervezet egy nagyobb lélegzetű projektben való részvételének lehetőségét.

Az egyesület hegyi-, gyalog-, kerékpár- és vízitúráinak, csapatépítő rendezvényeinek és vetített képes előadásainak összesen 186 résztvevője volt tavaly. A legnépszerűbbnek a téli Szárkő túra bizonyult, amelyen 21 BKE tag és szimpatizáns vett részt.

2015-ben a tagság már túl van egy elsőssegélynyújtó tanfolyamon és egy magashegyi téli túrán, de az akciók java még hátra van: márciusban hóvirágtúra a Zaránd-hegységbe, áprilisban középhegység túra a Ruszka havasokba, májusban buszos-vonatos kirándulás az Oravicabánya–Stájerlak–Anina vasútvonal mentén, júniusban „kultúr-túra” Kolozsvár–Várfalva–Tordai hasadék vidékén, augusztusban EKE Vándortábor Alcsíkban, szeptemberben sátorbúcsúztató túra a Komárniki barlaghoz. A kínálatot további Temesvár környéki kerékpáros és gyalogtúrák gazdagítják.

A túratervek megvitatása után szó esett egy festői környezetben található vendégház rendbetételéről szóló, nagyobb lélegzetű projektben partnerként való részvétel lehetőségéről, de ezügyben még nem született végleges döntés.

A bánsági természetbarátok jó hangulatú találkozója a hagyományos nőnapi köszöntéssel és baráti koccintással ért véget.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'