MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 04.00

Nőtt a temesvári repülőtér utasforgalma

Nőtt a temesvári repülőtér utasforgalma
Nőtt a temesvári repülőtér utasforgalma

A tavalyi év hasonló időszakához képest az idei év első 8 hónapjában átlagosan 60%-kal megnőtt a temesvári repülőtér utasforgalma. Augusztusban 155 889 utas vette igénybe a temesvári légikikötő szolgáltatásait, 54%-kal több, mint tavaly. Közülük 11 910 utas a vakációs charterjáratokkal utazott a görög, a török és a spanyol tengerpartra.

A repülőjáratok száma is jelentősen emelkedett augusztusban: 1593 járat indult, illetve érkezett Temesvárra, 31%-kal több, mint 2016-ban.

„A nyári hónapok minden évben csúcsforgalmat hoznak a repülőterünkön – nyilatkozta Daniel Idolu, a Temesvári Nemzetközi Repülőtér igazgatója –, ilyenkor közlekedik a legtöbb vakációs járat, de sokan a rendes járatokkal indulnak szabadságra. A következő időszakban már nem várunk ennyire jelentős forgalomnövekedést, de a frankfurti és a Tel-Aviv-i járatok elindítása biztosan tovább fogja növelni az utasok számát.”

Csekélyebb mértékben, de a teherforgalom is növekedett az év első 8 hónapjában, a tavalyi 2437 tonnáról 2709 tonnára. A repülőtér vezetősége most az infrastruktúra-fejlesztésekre összpontosít: új terminállal bővítik a légikikötőt és a repülőtéri parkolót.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'