Fölszálott a páva

JelenHaz
Péntek, 2019. október 18., 16.37

Nőtt és fiatalodott a BKE turistaegyesület tagsága

Illés Mihály elnök vetített képes beszámolót tartott a BKE közgyűlésen
Illés Mihály elnök vetített képes beszámolót tartott a BKE közgyűlésen

Illés Mihály elnök 2012 évi beszámolója vezette be a Bánsági Kárpát Egyesület közgyűlését, amelyre február 19-én, kedden este került sor a temesvári Magyar Ház Bolyai termében. 

A bánsági természetbarátok civilszervezetének a tagsága 49-re nőtt az elmúlt évben, az átlagéletkor pedig 45,39 évre csökkent, ami annak köszönhető, hogy hat fiatal iratkozott be tavaly a Bánsági Kárpát Egyesületbe. A BKE-tagság zöme (37) temesvári, de szép számmal vannak köztük aradiak (6), újszentesiek (2) és anyaországiak Szegedről, Debrecenből és Veszprémből. A BKE tavaly elveszítette egyetlen budapesti tagját, a 68 éves Kalmár Lászlót.

Illés Mihály beszámolójából az is kiderült: 2012-ben az egyesület hat magashegyi, tíz hegyi túrát és három síkvidéki gyalogtúrát szervezett, a túraprogramot három kerékpáros túra és két fotótúra egészítette ki, összesen mintegy 150 résztvevővel. A három vetítéssel egybekötött előadásnak több mint 200 résztvevője volt. A BKE fotósai szép sikereket értek el a tavalyi évben: az EKE Art 2012 vándorkiállítás 64 fotójából 11 a Bánsági Kárpát Egyesület tagjai, Siska Szabó Zoltán, Sörös László és Plosz Zoltán alkotásai. Idén önálló fotókiállítás megrendezését tervezik a bánsági természetjáró fotósok.

Illés Mihály beszámolója után az idei túraterv megvitatása és kiegészítése volt a BKE közgyűlés napirendjén, amelyből kiemelkedik a márciusra tervezett hagyományos Szárkőhavas túra és a Csukás hegység megmászásával megtoldott XXII. EKE Vándortábor, amelyre Csíkszépvízen kerül sor július végén, augusztus elején.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'