Szerda, 2018. május 23., 00.33

Növelték az ágyak számát a kanyaró miatt a gyermekosztályon

A megyei kórház udvarán álló, barátságtalan kinézetű gyermekosztály
A megyei kórház udvarán álló, barátságtalan kinézetű gyermekosztály

Megtörtént az első kézzel fogható változtatás a megyei kórházban a kisgyermekes anyák által kezdeményezett tiltakozások után. A kórház vezetősége nevében hétfőn kibocsátott sajtóközlemény értelmében a megyei szinten tapasztalt tömeges kanyarós megbetegedésekre tekintettel, a közegészségügyi igazgatóság engedélyezésével növelték a beteg kisgyermekeknek biztosított ágyak számát. Jelenleg 20 kanyarós gyermeket kezelnek a kórház fertőzőbeteg részlegén, a hét elejétől pedig újabb 12 ágyat bocsátottak a kórházi osztály rendelkezésére, pontosabban a 6–14 év közötti gyermekek számára.

Az új intézkedéseknek megfelelően a gyermekosztály első emeletén a 0–6 év közötti kanyarós gyermekeket az anyjukkal együtt utalhatják be, míg a földszinten elkülönítve az emésztőszervi problémákkal beutalt gyermekeket fogják kezelni (korosztálytól függetlenül). A közleményben hangsúlyozzák: a kórház biztosítja a beutaltak személyes higiéniájához szükséges „megfelelő feltételeket”.  

A megyei közegészségügyi igazgatóság javaslatára a 7–18 év közötti kanyarós betegeket kísérő anyákat (a helyhiány miatt) csak korlátozott számban utalhatják be gyermekeikkel.  

Dr. Corina Crișan orvos-igazgató a szülők megértését kérte, mondván, a helyhiány miatt képtelenek szabad ágyat biztosítani a 7 évesnél idősebb gyermekek kísérőinek.

A kórház vezetői emlékeztetik a lakosságot, hogy a pediátriai járóbeteg szakellátás hétfőtől péntekig 8–20 óra között áll nyitva. A szülők a szakellátást a háziorvostól kapott küldő papír alapján vehetik igénybe, kivételt képeznek a sürgősségi esetek, amikor küldő cédula nélkül is megvizsgálják a gyermeket.   


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas