JelenHaz
Péntek, 2019. május 24., 08.29
Emlékezetes hétvége minden korosztálynak

Novemberi kánikula tele parkokkal

Nagy a nyüzsgés a govondári nagyparkban
Nagy a nyüzsgés a govondári nagyparkban

A hétvégén Resicabányán és környékén 23-25 fok volt a déli és koradélutáni hőmérséklet, míg a dombvidéken pár fokkal volt csupán „hidegebb”. 

A szikrázó napsütés szinte még a félholtakat is kicsalta a szabadba, így megtelt minden városközelben lévő zöldövezet; „teltház” volt az állatkertben, a Mozdonymúzeumál a govondári nagyparkban, a Berzava partján és a kisebb parkokban egyaránt.

A májusias időjárásban érdekesen alakult az öltözködés. A késő őszies melegebb „csomagolás” mellett többen voltak könnyű öltözetben, a fiatal korosztály egy része könnyű trikókban és rövidnadrágban volt az utcákon és parkokban. Csecsemőket is lehetett látni pléddel betakarva éppúgy, mint teljesen könnyed öltözetben.

A lankásabb zöldövezetekben és a város járdaszegélyei melletti gyepszőnyegen – a hóvirágot kivéve – számos tavaszi virággal találkozhattak a járókelők. Az egészségesebb gondolkodásúak 11 és 17 óra között nyitva tartották lakásuk ablakait, hogy természetes fűtéssel melegítsenek.

A tényleges és az alkalmi játszótereken, parkokban a gyermekhad hancúrozott, kerékpározott, görkorcsolyázott, szörfözött.

A rendkívüli meleg minden bizonnyal emlékezetes lesz minden korosztály számára.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'