Hétfõ, 2019. február 18., 06.48

Nyári könyvtár üzemel a Neptun strandon

Nyári könyvtár üzemel a Neptun strandon
Nyári könyvtár üzemel a Neptun strandon

Az A. D. Xenopol Megyei Könyvtár tavaly nyáron indult kezdeményezése idén is folytatódik: Claudia Boghicevici-nek, a megyei tanács alelnökének a javaslatára a könyvtár tavaly első ízben kiköltözött a városi strandra, hogy a napfürdőzők rendelkezésére álljon olvasnivalókkal.

Nincs is annál kellemesebb, mint mikor a medencéből kiszállva, kellemesen felfrissülve végig fekszünk a napozón, és valami kis üdítő olvasmányt vehetünk a kezünkbe, miközben magunkba szívjuk a nap sugarait – ebből a meggondolásból indították tavaly a Nyári könyvtár nevet viselő projektet, melynek célja, hogy a strandolók – amennyiben nem vittek magukkal könyvet – megtalálják a maguknak való olvasnivalót.

A könyvtár alkalmazottjai úgy válogatták össze a kikölcsönözhető könyveket, hogy lehetőleg minden korosztály igényeit lefedjék.

„Tavaly elég sok strandoló vette igénybe a Nyári könyvtárat, sokan lapozgatták köteteinket. Idén is hívunk és várunk mindenkit nagy szeretettel és izgalmas könyvekkel augusztus 8-tól kezdődően. Kaland, sci-fi, krimi, szerelmi történetek, mesék, versek – mind-mind szerepel a felhozatalban, amit a strandon kínálunk, így tehát minden ízlésnek és korosztálynak megfelel akkor is, ha célközönségünk leginkább a fiatalok és gyerekek, akiket szeretnénk az olvasásra nevelni, megismertetni velük az olvasás örömét” – mondják a könyvtár alkalmazottjai.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'