Vasárnap, 2018. július 22., 23.13
Néptánccal, népdallal fűszerezett program

Nyílt Nap az Aradi Máltai Szeretetszolgálatnál

A tegnapi Nyílt Nap programját néptáncokkal, népdalokkal is fűszerezték
A tegnapi Nyílt Nap programját néptáncokkal, népdalokkal is fűszerezték

Amint azt előzetesen meghirdettük, tegnap az Aradi Máltai Szeretetszolgálat Püspökség utcai székházában, idén harmadik alkalommal szerveztek Nyílt Napot, amelynek a programját színezte a Datini Arădene, nyugdíjas román néptánccsoportnak a fellépése. Ugyancsak román népdalokkal szórakoztatta az egybegyűlteket Alin Ianc népdalénekes, aki önkéntes módon szokott fellépni a karitatív szervezetek programjain.

A Nyílt Napon a máltások az asztalokra pakolt télies, használt ruha és lábbeli mellett édességekkel, teával is várták a rászorulókat. Ezen túlmenően, a Rational vállalat 80 darab szezámmagos perecet sütött, amihez a lisztet az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete ajánlotta fel. A Nyílt Nap fő célja, éreztetni a rászorulókkal, hogy nem feledkeztek meg róluk, a gondjaik enyhítésében a Szeretetszolgálat megpróbál segíteni – mondta el érdeklődésünkre Farkas Viktória elnök.

A programon az Amadis, szellemi gyermekeket támogató civilszervezet pártfogoltjai is jelen voltak Violeta Dunca pszichológus vezetésével elhozták, kiállították a gyermekek által készített képeket és képeslapokat.

A néptánccsoport vezetője kifejtette: nagy örömmel ajánlották fel programjukat a rászorulóknak, akik között itt vannak az Ortodox Püspökség által támogatott Szent Mária Kisegítő Iskola látássérült gyermekei is.

A Szív Világnapja alkalmából Mihaela Gavrilă-Ardelean kardiológus a szív- és keringésrendszeri betegségek megelőzésének a fontosságáról beszélt, majd dr. Camelia Angela Jurcuti, a szívbetegségek okaira, köztük a legfontosabbra, a stressz hatására hívta fel a figyelmet. Ezt követően ima-, illetve énekterápiára hívta a hallgatóságot, amelynek tagjai együtt imádkoztak, majd Alin Ianc román népdalait hallgathatták.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'